Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak malum baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir kalıp takkadak insanoğluın ferah bir itmesi ile içeriden hariçya haklı açılmaktadır.

Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve müntesip strüktürnın güvenliğini sağlayan bapya yangın kapısı adı verilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık kucakin yeğleme edilir.

Ankara Yangın Kapısı çalmak isteyenler bireysel veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi ziyaret ederek veya İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Bapları ile ilgili kaygı ettikleri tüm mevzular üzerine marifet sahibi olabilirler.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile kârlevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının kenarı keşik son radde farklı bedel skalasına sahiptir.

İesrar edildikleri malzemelerin bütün diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Demetevler mahallesinde mevcut nöbetletmeme İtfaaiye müfredatına oranlı şekilde yangın cıkış kapısı strüktürlması gerekmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Konstrüksiyonların bir parçbeyı şeklinde olduğundan selim şekilde monte edilmeli ve şizoit şekillerde olmamalıdır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin cenahı nöbet, yangın bapları ekseri özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere sair yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı yangın kapısı kriterler göz önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de heybetli binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this wiki page